מסלול טיול מומלץ לדרום הודו
מסלול טיול מופלא לדרום הודו למדינות טאמיל נאדו ולקארלה
על סמך הנסיון האישי שלנו והמלצות ותגובות של מטיילים רבים, בנינו עבורכם מסלול לטיול מומלץ בן 15 - 12 ימים המשלב את האזורים העיקריים שכדאי לראותם בחבל ארץ זה.
כמובן שבהתאם לזמן העומד לרשותכם,התקציב, ובהתאם לתחומי העניין שלכם תוכלו לבצע שינויים והתאמות במסלול כרצונכם.
טיול פרטי תפור להודו בנוי על בסיס טיול פרטי מתוכנן שבו תטיילו רוב הזמן בלווית נהג ורכב צמוד, והיכן שנדרש, עם מדריך.
הנסיעה הינה ברכב פרטי חדיש בהתאם לגודל הקבוצה שלכם.
כל הרכבים חדישים, נוחים וממוזגים.
מומלץ מאוד להוריד את המדריך לנוסע להודו שהכנתי עבורכם.
המדריך יעזור לכם ליהנות מטיול חלומי פרטי ולחסוך הרבה זמן, התלבטויות, שאלות, תסכול וכסף.
יום 1: טאמיל נאדו - צ'אנאי - Chennai
הגעה בטיסה לצ'אנאי, עיר הבירה של טאמיל נדו, ארצם של הטמילים.
בטמיל נאדו תמצאו שדות אורז, עצי קוקוס מטעי פפאיה ואת המקדשים היפים ביותר של דרום הודו. אם אתם מגיעים בשעות הערב, מומלץ לנצל את השעות כדי להסתובב קצת בעיר לספוג את האוירה ולהכנס לקצב ולהוויה ההודית.
אם אתם מגיעים בשעות שלפני הצהריים, אנו ממליצים לפצל את יום מספר 2 לשני ימי טיול.
יום 2: צ'נאי וסיור בקנצ'יפורם Kanchipuram - Chennai
את הבוקר נתחיל בביקור בקנצ'יפורם העיר בעלת אלפי המקדשים. חלק מהמקדשים נבנו בתקופת שושלת Pallava ו Tuluva.
בחרנו עבורכם את המקדשים המעניינים יותר ואת המרהיבים ביופיים וביניהם, המקדשים Kailasanathar, Ekambareswar, Kamakshi Amman. Varadharaja perumal.
לכל מקדש היחודיות שלו והיופי המיוחד לו. אך שימו לב כבר עכשיו שחלק גדול מהמקדשים בטאמיל נדו בנויים ומקושטים באופן די דומה.
כמובן שניתן לסייר במקדשים נוספים, או לחלופין, לבחור מתוך ארבעת המקדשים שאנו ממליצים עליהם, רק חלק מהמקדשים, כל זה בהתאם להעדפותיכם ובתאום עם המדריך שלכם.
העיר קנצ'יפורם ידועה ברחבי העולם בזכות תלבושות הסארי שלה העשויות ממשי איכותי ביותר. תלבושת הסארי צובעת את הנוף האנושי בשלל צבעים עזים חושניים ומרגשים.
אחר הצהריים נערוך חצי יום סיור בצ'נאי. הסיור יכלול ביקור במבצר סנט. ג'ורג' (St. George), אשר בנייתו הושלמה בשנת 1653, המבנה הארכיטקטוני והמרשים כולל חלונות ויטראז מקסימים. בהמשך נבקר בכנסיית סנט. מארי (St. Mary’s), הכנסייה הראשונה שנבנתה על אדמת הודו.
משם נמשיך בנסיעה לאורך המרינה, לאיזור הטיילת ונמשיך למתחם ההודי הישן של Mylapore.
נוכל לשוטט ולהתרשם מהאיזור ולבקר בבזיליקת San Thome – השופכת אור על סיפורו של השליח Thomas Didymus vtdsh אשר מאמינים שחי והטיף על חופי Mylapore. אל תחמיצו ביקור בפונדי בזאר והטיילת שם תלכו קצת לאיבוד בין קולות, ריחות וצבעים וגם בין הרבה בדי משי מדהימים.
יום 3: צ'נאי - פודוצ'ארי - Pondicherry -Chennai
בדרך ביקור במהאבאליפורם - Mahabalipuram
יציאה בשעות הבוקר לכיוון פודוצ'רי. בדרך נעצור בכפר מהאבאליפורם הידוע בשמו, כפר הסתתים. הכפר שוכן על חוף הים כ 65 קמ דרומית לצאנאי. הכפר מפורסם בזכות 14 המקדשים החצובים בסלע אשר נבנו במאה השביעית על ידי ה- Pallava. אשר המפורסם מביניהם הוא Penance of Arjuna. נשוטט בכפר הנינוח, נבקר במקדשים, נאכל צהריים באחת מהמסעדות הפזורות בכפר ונמשיך בנסיעה לפודוצ'רי, מרחק של כ 100 ק"מ, לביקור באשרם של Aurobindo Ghose, פילוסוף, מיסטיקן ופעיל פוליטי הודי.
למתעניינים בכלי נגינה מיוחדים, באמנות ומדע הצליל, בתרפיה בצליל, אנו ממליצים לבקר במרכז Svaram המרוחק כ 20 דקות נסיעה מפודוצ'ארי. אנחנו גילינו את כלי הנגינה המיוחדים שמייצרים שם, בביקורינו בטאמיל נאדו ולא ידענו שניתן לבקר במרכז. על המרכז למדנו בהמשך, כך שלא היינו שם. אם תגיעו למקום המדהים הזה, נשמח לקבל מכם תמונות וחוויות.
לינה בפודוצ'ארי
אם אתם לא מוגבלים בזמן, ויכולים להוסיף יום נוסף לטיול, מומלץ:
ללון במהאבאליפורם באזור החוף, ולטייל בעיר על אופניים.
לצאת בבוקר שלמחרת לכיוון פודוצארי, לבקר באשראם של Aurobindo Ghose ומשם להמשיך בנסיעה לאורך החוף אל פונדיצ'רי, שהיתה בעבר מושבה צרפתית וכיום עיירת חוף מקסימה המשלבת אווירה רוחנית עם הרבה ניחוח צרפתי, בניינים בסגנון צרפתי, כניסיות ואוכל צרפתי. משם להמשיך לאורוויל, הקיבוץ ההודי, שהינו פרויקט קהילה שיתופית הכולל אנשים מכל רחבי העולם וללון בפודוצארי.
יום 4: טיול ב - Tanjore
לאחר ארוחת הבוקר נצא ל Tanjore, שנוסדה על ידי המושלים משושלת Chola אשר משלו באזור במשך כמה מאות. שושלת Chola הפכה לעשירה בזכות הסחר במשי, בכותנה, בתבלינים, בתרופות ובתכשיטים, וכן בזכות פיתוח חקלאות. בתקופתם, ההבדלים בין המעמדות הפכו למשמעותיים יותר והכח הגשמי התמזג עם רוחני.
נבקר במקדש Pragatheswara המרשים שבו פסל ענק של Nandi השור הקדוש. גם במקדש הזה תפגשו אנשים שהגיעו לקבל ברכות ולחגוג ימים מיוחדים במקדש. נבקר במקדש Brihadishvara, המבנה הבנוי מגרניט, מכיל בתוכו פסלים גדולים של Nandi’ השור הקדוש, אשר נחצב מאבן יחידה בגודל של כ 6 מטרים אורך ו 3 מטרים גובה.
לאחר הביקור במקדש, נפגש עם אומנים המייצרים פסלי ברונזה בעבודה ידנית במפעל קטן. עבודת יצור הפסלים מיוחדת ומרשימה והאומנים גאים להציג אותה. במפעל הקטן חנות, גם אם אינכם רוכשים דבר, שווה לשוטט בחנות ולהתיחס אליה כאל מוזאון קטן. לינה בטאנג'ור.
יום 5: נסיעה ל- Madurai דרך Trichy
את היום נתחיל בנסיעה ל- Trichy. כדאי להגיע בשעות הבוקר (בין 06:00 ל 12:00) ל- Amma Mandapam. מאמינים רבים מגיעים בכל יום לנהר ה- Cauvery לטבילה, תפילה, ברכה, גילוח שער הראש ותרומתו למקדש. המאמינים מגיעים לכבוד אירועים חשובים בחייהם. לרגל יום השנה לזכר יקיריהם או לכבוד אירועים משמחים. המאמינים רוחצים בנהר ולאחר מכן לובשים את מיטב בגדיהם כדי לקבל ברכה מהברהמינים הרבים היושבים בכל שטח המקדש, או להיות שותפים בטקס גילוח השיער של ילדיהם, אירוע שמקיימים המאמינים מספר פעמים במהלך הילדות.
מומלץ לא למהר, לתפוס פינה, לשבת ולצפות בהתרחשויות הרבות שמתנהלות במקביל, הטקסים מרהיבים ומעניינים, הקולות וריח הקטורת שעולה מכל עבר הינם חוויה רב חושית.
משם נמשיך לביקור במקדש Srirangam, קומפלקס מקדשים מרהיב שנמצא על אי בתוך נהר ה Cauvery . המקדש משמש את עולי הרגל ואת ציבור המאמינים שחוגגים את הטקסים המתקיימים על גדות הנהר. בדצמבר חוגגים במקדש את הפסטיבל הגדול, Vaikuntha Ekadasi אשר נמשך 21 יום. בכל יום בבוקר מתקיים טקס פוגה במקדש. מומלץ להגיע בשעות הטקס.
טריצ'י ידועה גם כ"עיר הסלע הקדוש", שווה להשקיע אנרגיה בטיפוס לראש המבצר, יחפים כמובן, כמו בכל מקום קדוש בהודו (קחו בחשבון שכדאי לקחת גרביים לטיפוס כי בימים חמים המדרגות רותחות מחום). המבצר משקיף אל העיר. המראה מרשים. מדהים שגם בגובה רב, ניתן לשמוע את שאון העיר, את המוסיקה שעולה מכל אירוע שבדיוק נחגג או מתקיים (ויש רבים כאילו, כל הזמן)..
מטריצ'י נסע ל- Madurai. שהיא העיר השניה בגודלה בדרום הודו. נבקר בשוק המקומי ובשוק החייטים.
לאחר מכן נבקר במקדש מינאקשי המרשים והצבעוני שנחשב לתפארת המלוכה של דרום הודו. למקדש יש חשיבות מיתולוגית והיסטורית גדולה. לפי האמונה, האל שיווה שער את צורתו של Sundareswarar והתחתן עם Parvati (Meenakshi) באתר בו נמצא כעת המקדש.
משם נמשיך לביקור במוזיאון גנדי, המוקדש לזכרו של אבי האומה. בערב נצא למקדש מינאקשי לטקס דתי של ההתייחדות של האל שיווה ומינקשי. ארוחת ערב ולינה במאדוראי
יום 6 + 7: ממדוראי למונאר. מעבר למדינת קרלה
היום נגיע למדינת קרלה היפייפיה הטובלת בירוק וגובלת בהרבה כחול של ים.
קרלה מכונה God’s Own Country וכך באמת ההרגשה בה. קרלה הירוקה היא גן עדן של דקלי קוקוס מתנשאים לגובה, מטעי תה אינסופיים, מטעי התבלינים, תעלות מיים שבהם ניתן לשוט, וכמובן הרבה חופים מדהימים. מדינה שהיא שילוב בין גווני כחול להמון ירוק.
קרלה היא גם מקור הקתאקלי, שהינו תאטרון מסורתי העוסק בתכנים קדומים וכולל מלחמות ועימותים בין אלים לשדים, בין הטוב לרע. תהליך איפור השחקנים הינו חוויה בפני עצמה וכך גם המופע שבו מיומנות תנועות הפנים יחודית ולא תראו בשום מקום אחר.
המכורים לאירוודה, ירגישו שהיגיעו בדיוק למקום הנכון. אין כמו טיפול אירוודה אוטנטי ורוחני כמו שתקבלו במדינת קרלה. כדאי להקצות זמן לטיפול אחד לפחות.
מונאר הינה עיירה מקסימה הטובלת במרבדים אינסופיים של מטעי תה ובנוף הררי יפיפה. לעיתים, בעיקר בשעות הבוקר מונחים עננים וערפל בין פסגות ההרים, ומשווים לנוף נופך שך מסתוריות ורוגע. מונאר הינה עיירה שכיף להשאר בה כמה ימים, אם יש לכם אפשרות. אם הגעתם ליום אחד, כדאי לתכנן את הזמן כך שתגיעו כמה שיותר מוקדם בבוקר.
באיזור מונאר ניתן לצאת לטרקים במטעי התה האינסופיים שנראים כמו מרבדי צמר גפן ירוקים. ההליכה בין המטעים נותנת תחושה של הליכה לאיבוד. הטרקים הינם ברמות קושי משתנות. חשוב לעדכן את המדריך האם תרצו טרק ארוך, קצר, כולל טיפוס, וכו. אני ממליצה על שני טרקים. הראשון בלקשאמי הילס והשני, topvaley באיזור ה top station . אם אינכם מטיבי לכת, , אפשר להגיע עד ל campfoot print, לארוחת צהריים קלה ומשם לחזור במסלול מעגלי דרך הכפר Ellapatty. אם יתמזל מזלכם תפגשו בקופים בדרך. נבקר במוזאון התה שהוא כמעין מפעל תה. במוזאון ניתן ללמוד על תהליך יצור התה, להתנסות בהפעלת חלק מהמכונות, לטעום סוגים שונים של תה ולרכוש קצת תה איכותי הביתה. מובטחת לכם חוויה מקסימה.
באיזור מונאר כמה נקודות תצפית על האיזור שאליהן מגיעים בעיקר בשעות השקיעה. אם המלון שלכם ממוקם במקום שכזה, הרווחתם, אם לא, אל תפספסו. המראה מרהיב.
אם יש לכם כמה ימים במונאר, מומלץ לבקר באחד מהמפלים שבאיזור מונאר,לבלות כמה שעות באחד מהאגמים, ואפילו לשכור סירת פדלים לשיטוט בין הנופים המדהימים של האיזור.
לינה במונאר.
יום 8: ממונאר לפריאר Periyar
בבוקר נצא לכיוון Periyar, נצא לשייט על נהר Periyar בשמורת הטבע הנפלאה שבה חיים זנים שונים של חיות פרא, כמו נמרים, פילים, באפלו וקופים.
בהמשך נצא לסיור רגלי בשמורה מיוחדת שבה מגדלים צמחי תבלין, פירות וירקות. בשמורה נלמד איך מגדלים את התבלינים, איך מכינים מהם תבלינים טחונים, איך כדאי להשתמש בתבלינים בבישול ועוד.
לאוהבי טרקים, ניתן לשלב טיול באיזור המיועד של פריאר. הטיול משלב נסיעה בגיפים והליכה ברגל.
לינה בפריאר.
יום 9: נסיעה לאגם אשטמודי - Ashtamudi lake
ביום זה נסע מפריאר לאשטמודי. ניתן לבחור בין מנוחה במלון הפסטורלי על האגם, לבין טיול באיזור בסירה, או שוטטות ברגל בכפרים שעל האגם.
יום 10: יום טיול לאי מונרו
סיור באי מונרו מתבצע ברובו בשייט בתעלות הצרות שעוברות בין בתי התושבים. אנו ממליצים לרדת מהסירה מידי פעם, לדבר עם המקומיים שהינם מכניסי אורחים. מידע נוסף על האי מונרו - Munroe Island - לחצו כאן >>
ניתן לראות את תהליך הכנת החבלים מפרי הקוקוס, את תהליך ההשתלטות על הקואיר, אריגה של קויר, דיג, האכלה של סרטנים, סיור צפרות, חוות קוקוס על שפת המים, לגונות מדהימות, צמחי מנגרוב וסיור לאיים הזעירים היפים של Pathupara.
לינה ב Ashtamudi lake.
יום 11: הפלגה מאלפיי
הפלגה פסטורלית בין הכפרים והגונגלים של Kerala Back water
נגיע לרציף הסירות שם נעלה ל"סירת בית" לשייט בנהר. סירת אורז הייתה בשימוש בעבר כדרך להעביר סחורות דרך Kerala. סירות אלה נהפכו לסירות בצורת בתים על המים. רשת התעלות העצומה (כ 900 קילומטרים) מקשרת בין החוף לכפרים רבים ומהווה עורק תחבורה.
בהפלגה נכיר את אורח החיים של Kerala Back water. במהלך השייט נצפה בטבע היפפיפה שבאיזור. לאורך הדרך ניתן לראות כפרים אשר נראה כי הזמן בהם עצר מלכת. בערב כשתעגנו ליד אחד מהכפרים, או בבוקר לפני התחלת השיט, אני ממליצה לטייל רגלית בכפר. לדבר עם המקומיים, להתרשם משדות האורז ומאורח החיים על המיים. סירת הבית הינה סירה מפנקת, ממש בית צף. בסירה יוגשו לכם ארוחות צהריים, ערב ובוקר. ממיטב התבשילים של דרום הודו.
לינה על ה"סירת בית".
יום 12: קוצ'ין- Cochin
ארוחת בוקר בסירה ולאחר מכן נסיעה לקוצ'ין.
קוצין הינה עיר נמל חשובה בדרום הודו השוכנת לחוף הים הערבי. קוצ'ין מוכרת בישראל בעיקר בזכות יהודי קוצין. ואכן בעיר ניתן למצוא לצד כניסיות ומקדשים גם בתי כנסת. נבקר בבית הכנסת של יהודי קוצין, בקברו של ואסקו דה גאמה, בארמון ההולנדי, ובנמל שהינו המרכז הכלכלי של העיר ממנו יוצא היצור של גומי, קוקוס, בננה, ג'ינג'ר ואגוזי קשיו.
נצפה ברשתות הדיג הסיניות, הממוקמות על המים ונשלטות על ידי מערכת מורכבת של משקולות וגלגלות.
בערב נצפה במופע ריקודKathakali בתיאטרון הציבורי.
לינה בקוצין.
יום 13: נופש
ביום זה מסתיים הטיול שלנו בדרום הודו.
אנו ממליצים להמשיך מכאן לנופש של כמה ימים באחד מהחופים של דרום הודו, או בגואה.
ארזתם כבר? - מה לארוז?
נעליים טובות להליכה – חובה
לאילו שמתכננים טרקים, מומלץ להצטייד במקלות הליכה, זה מאד עוזר. המקלות מתקפלים ונכנסים בקלות למזוודה.
בגדים בהתאם לעונת השנה, קחו אתכם בגדים חמים (גם בקיץ עלול להיות קריר בהרים).
תרופות, לנוסעים לאיזורים גבוהים, התייעצו עם הרופא לגבי כדורים להסתגלות לגבהים (עדיף לא לרכוש תרופות בהודו)
רולר נגד יתושים.
קרם הגנה מהשמש (אתם תבלו הרבה זמן בחוץ ובגובה רב).
משקפי שמש
כובע
מינשא למים
משחקים לדרך, (אם אתם עם ילדים).
מצלמה, אם אתם חובבי צילום.
חטיפי בריאות לדרך.
הרבה מצב רוח טוב...
נסיעה טובה
סעו בשלום וחיזרו בשלום עמוסי חוויות נפלאות...