מונאר - Munnar
מונאר - עיירה מקסימה הטובלת במרבדים אינסופיים של מטעי תה ובנוף הררי.
מונאר, עיירה מקסימה הטובלת במרבדים אינסופיים של מטעי תה, בנוף הררי יפיפיה, ממוקמת באזור ההררי של מדינת קראלה, הנופים הירוקים, ההרים, הזריחות והשקיעות המרהיבות, והאקלים הנעים שלה הופכים את מונאר ליעד מושלם לטיולים.
לעיתים, בעיקר בשעות הבוקר מונחים עננים וערפל בין פסגות ההרים, ומשווים לנוף נופך של מסתוריות ורוגע. מונאר הינה עיירה שכיף להישאר בה כמה ימים, אם יש לכם אפשרות. אם הגעתם ליום אחד, כדאי לתכנן את הזמן כך שתגיעו כמה שיותר מוקדם בבוקר.
הזמן האידיאלי לבקר במונאר הוא במהלך החודשים אוקטובר עד מרץ כאשר מזג האוויר נעים ומתאים לפעילויות בחוץ.
מונאר היא ממלכת התה של מדינת קארלה
ההיסטוריה של גידול התה במונאר התחילה בסוף המאה ה-19 במהלך התקופה הקולוניאלית הבריטית. חלוץ בשם ג'ון דניאל מונרו, תושב בריטי, זיהה את הפוטנציאל של השטח של מונאר לגידול תה. בשנת 1879, הוקמה חברת Kannan Devan Hill Produce, שהניחה את הבסיס לתעשיית התה באזור.
מונאר ידועה במטעי התה העצומים שלה, המשתרעים על אלפי דונם. הגבעות שנמצאות בגובה רב, כמות המשקעים המפוזרת היטב והאדמה העשירה מספקים סביבה אידיאלית לגידול תה.
מונאר מייצרת בעיקר תה שחור, אך היא מטפחת גם תה ירוק ומגוון סוגי תה מיוחדים. אחוזות התה מעבדות בקפידה עלי תה ליצירת טעמים, ניחוחות ואיכויות ברורים.
בשנים האחרונות ישנו דגש גובר על שיטות חקלאות אורגניות ובר-קיימא בתעשיית התה. אחוזות תה רבות במונאר אימצו שיטות גידול ידידותיות לסביבה כדי לקדם קיימות סביבתית.
תעשיית התה באזור הינה בעלת משמעות כלכלית, היא מייצרת תעסוקה לחלק ניכר מהאוכלוסייה המקומית. וממלאת תפקיד חיוני בפיתוח החברתי - כלכלי של האזור.
תעשיית התה של מונאר עומדת כעדות למורשת ההשפעה הבריטית, בשילוב עם השפע הטבעי של תנאי האזור. התעשייה ממשיכה לשגשג ולהתפתח, ומושכת הרבה חובבים וגם תיירים לעולם הקסום של גידול התה.
תהליך ייצור התה כולל כמה שלבים:
קטיף: התהליך מתחיל במריטת העלים הרכים, בדרך כלל ביד, משיחי התה. רק שני העלים העליונים והניצן נקטפים.
ייבוש: העלים נפרשים באזור מאוורר היטב כדי לאפשר להם להתייבש, ולהפחית את תכולת הלחות.
גִלגוּל: את העלים היבשים מגלגלים, התהליך משחרר שמנים אתריים התורמים לטעם ולארומה של התה.
תְסִיסָה: העלים המגולגלים עוברים תסיסה, שלב קריטי ביצירת הטעם של התה. תהליך זה נשלט כדי להשיג את סוג התה הרצוי (שחור, ירוק או אולונג).
ייבוש ומיון: את העלים המותססים מייבשים בתנורים או באוויר הפתוח, ולאחר מכן ממיינים אותם לפי גודל ואיכות.
לאחר מכן העלים נכתשים.
מה עושים במונאר?
מוזיאון התה
תעשיית התה במונאר היא אבן יסוד בכלכלת האזור ותורמת משמעותית לייצור התה בהודו. מונאר, השוכן במורדות המערביים של קראלה, מתגאה במטעי תה רחבי ידיים המכסים את הגבעות הגליות, ויוצרים נוף מהפנט. המוזיאון הוא כמעין מפעל תה.
במוזיאון ניתן ללמוד על תהליך ייצור התה, להתנסות בהפעלת חלק מהמכונות, לטעום סוגים שונים של תה ולרכוש קצת תה איכותי הביתה. מובטחת לכם חוויה מקסימה.
מטעי התה
מונאר ידועה במטעי התה האינסופיים שלה. צאו לסיור בין מטעי התה, למדו על תהליך הכנת התה במוזאון התה של מונאר ותיהנו מהיופי הנופי של הגבעות העגלגלות המכוסות בשיחי תה מוריקים. ניתן לבצע טיולים בדרגות קושי שונות, החל מטיולים מישוריים באזורים הקרובים לעיר ועד לטיפוס ולטרקים של יום שלם באחד מההרים והגבעות שמקיפים את מונאר.
הפארק הלאומי אירוקולאם - Eravikulam
מרוחק כ- 15 ק"מ ממונאר ומהווה אטרקציה תיירותית בעיקר עקב החיות שנמצאות בסכנת הכחדה כמו למשל Nilgiritragus hylocrius, הצפורים הפרפרים, הצומח והנופים עוצרי הנשימה. הפארק סגור בד"כ בחודשים פברואר ומרץ שזה זמן ההזדווגות של חלק מהחיות.
הפארק הלאומי Eravikulam הוא ביקור חובה. מומלץ לעשות טרק בין הגבעות הבתוליות של הפארק כדי לחזות בנופים עוצרי נשימה של הפארק.
הר אנאמודי
אנמודי פיק היא הפסגה הגבוהה ביותר בדרום הודו, ונמצאת כ- 13 ק"מ ממונאר. הפסגה מציעה נופים פנורמיים מעוררי התפעלות. מטיילים הרפתקנים יכולים לצאת לטרק מאתגר כדי להגיע לפסגה.
אנו ממליצים לבצע טיולים מאתגרים רק עם מדריך מקומי ומנוסה.
מפלי אטוקל - Attukal
מפלי אטוקאל, השוכנים בגבעות עוצרות הנשימה של קראלה, הם אתר מהנה לחובבי טבע. במפלים מראה שובה לב של מים נוצצים וירוק. קול המפלים משתלב בהרמוניה עם הסביבה השלווה, ויוצר מפלט שליו למבקרים. האזור מוקף ביערות עבותים, בגני תה, והרים ערפיליים, זהו מקום אידיאלי לטיול שליו, לפיקניק או לטבילה מרעננת במים הקרירים של הבריכה הטבעית שנוצרה בבסיס המפלים.
הדרך אל המפלים כוללת לרוב טרק קצר בנוף המוריק, המאפשר למבקרים לטבול בטבע וליהנות מההרפתקה בדרך למפלים. מפלי אטוקאל נגישים בקלות, מה שהופך אותם לאתר תיירות פופולרי הן עבור המקומיים והן עבור מבקרים. קרבתו למונאר, יעד תיירותי מרכזי, משפרת את כוח המשיכה שלו.
המקום נחשב ממש גן העדן לצלמים. הנוף היפה, המפלים והסביבה הערפילית הופכים את אטוקאל למקום אידיאלי לצילום, ומאפשרים ללכוד הרבה זוויות מרשימות.
אגם קונדולה
ממוקם במרחק של כ -20 ק"מ ממונאר. האגם שמקבל את מימין מסכר קשת קונדולה ואשר מוקף בגבעות מסביב הינה פנינה יפייפיה. מימי האגם מקבלים את צבעם מהירוק המקיף את האגם אך גם מקרני השמש שמנצנצות על המים. ניתן להשכיר סירות פדלים, לעשות פיקניק, או סתם לבהות ביופי המהם הזה.
נקודת תצפית Pothamedu
נקודת תצפית פות'אמדו הממוקמת ליד מונאר בקראלה, הודו, היא נקודת תצפית עוצרת נשימה המציעה נוף פנורמי של המדרונות המערביים. ממנה ניתן לראות במראה פנורמי גני תה שופעים, פסגות וגם גבעות עגולות ועמקים. Pothamedu היא נקודה מועדפת לחזות בשינויי הצבעים הקסומים במהלך הזריחה והשקיעה. המקום הוא אידיאלי לצילום. צלמים נמשכים לנקודת התצפית כי ניתן לתפוס בה את היופי הנופי של מונאר. המקום מצטיין באווירה שלווה.
טרקים
כדי שטיול במונאר יהיה באמת חוויתי, כדאי לצאת לטרק באחת הגבעות שמקיפה את מונאר.
מונאר מציעה מסלולי טרקים שונים המתאימים לכל רמות המטיילים. השבילים מובילים דרך יערות, גבעות, ומטעי תה, דרך כפרים קטנים, יערות ונקודות תצפית מדהימות. ההליכה בין המטעים נותנת תחושה של הליכה לאיבוד. מומלץ לצאת לאחד לפחות מהטרקים המומלצים. הראשון לקשאמי הילס והשני, Topvaley באזור ה- Top Station. לאילו שאינם מטיבי לכת, אפשר להגיע עד ל Campfoot Print, לארוחת צהריים קלה ומשם לחזור במסלול מעגלי דרך הכפר Ellapatty.
קחו בחשבון שביערות שמקיפים את מונאר חיים חיות רבות ויש סיכוי טוב לפגוש קופים בדרך. מומלץ לא ללכת עם אוכל ביד.
רכיבה על אופני הרים
לחובבי הרכיבה, מונאר מספקת הריגוש של רכיבה על אופניים דרך הנופים הציוריים. ישנם מספר מסלולי רכיבה על אופניים המספקים רמות שונות של מומחיות.
חוויה תרבותית
ואם תרצו ליהנות בחוויה תרבותית, צפו בהופעה מסורתית של Kalaripayattu, צורת אמנות לחימה עתיקה שמקורה בקראלה. ההופעה מאד חוויתית ושונה מכל חוויה דומה שראיתם במקום אחר.
מה תאכלו במונאר?
מונאר כחלק ממדינת קרלה מציעה למטיילים בעיקר את האוכל המבושל בדרום הודו אך ניתן למצוא אוכל המאפיין את צפון הודו. מומלץ שלא להפסיד מנות קראלה מסורתיות כמו אפאם, פוטו, קארי קאדלה וקארי דגי קראלה המפורסם. האקלים הקריר של מונאר מוסיף להנאה שבהנאה מאוכל מקומי חם ומתובל.
מה תקנו במונאר?
מונאר מפורסמת בזכות התבלינים והתה שלה. מומלץ לרכוש תה איכותי, תבלינים כמו הל, קינמון ותרמילי וניל מהשווקים המקומיים. ניתן לרכוש מוצרים גם במוזאון התה של מונאר.
מומלץ מאוד להוריד את המדריך לנוסע להודו שהכנתי עבורכם.