הימאצ'ל פרדש היא ארץ ההרים, נמצאת בצפון הודו ויש בה שילוב מרהיב של טבע פראי, תרבות טיבטית־הינדואית ואירוח חם.
הימאצ'ל פרדש שוכנת בצפון הודו, בלב רכס ההימלאיה, גובלת בטיבט, ג'אמו וקשמיר, פנג'אב ואוטראקהאנד. היא נודעת בזכות נופיה ההרריים הדרמטיים, עמקים ירוקים, פסגות מושלגות, יערות מחטניים, נהרות קפואים ומנזרים עתיקים.
המזרח (Spiti, Kinnaur) – מדברי הרים גבוהים, עם השפעה טיבטית
המרכז (Kullu, Manali) – אזור ירוק, טרקים, נופש וכפרים ציוריים
המערב (Dharamshala, Dalhousie) – אזור תרבותי ומיוער, מרכז בודהיסטי חשוב
העונה המומלצת: אפריל–יוני (אביב–קיץ) – מזג אוויר נעים, ניתן לטייל בטבע ולעשות טרקים, פריחה מרהיבה.
אוקטובר–נובמבר: סתיו – השמיים נקיים, אפשר לפגוש הרבה צבעי שלכת, פחות תיירים.
דצמבר–פברואר: חורף – שלג כבד במקומות רבים, חוויית חורף קסומה, לא מתאים לכל אחד.
יולי–ספטמבר: מונסון – חשש ממפולות בוץ באזורים מסוימים.
רוב האוכלוסייה הינדואית, אך בחלקים מסוימים (Spiti, Lahaul, Dharamshala) ניכרת השפעה טיבטית עמוקה.
שילוב של מקדשים הינדואיים עתיקים עם מנזרים בודהיסטיים טיבטיים.
באזורים כמו Kullu, Mandi ובכפרים מבודדים משמרים מסורות מקומיות עתיקות.
האוכל המקומי מגוון ומשלב מטבח הימאלי מסורתי עם השפעות הודיות וטיבטיות:
Thukpa – מרק אטריות טיבטי חם עם ירקות.
Momos – כיסוני בצק מאודים (יש גם במילוי ירקות)
Siddu – לחמנייה מאודה ממולאת (פופולרי ב־Kullu ו־Shimla)
Chana Madra – תבשיל חומוס ביוגורט ותבלינים
Bhature with Chole – פופולרי מאוד גם בצפון הודו בכלל
תה חמאה טיבטי (Butter Tea) – בעיקר ב־Spiti ו־Lahaul
צמחונים ימצאו שפע – רוב האוכל המקומי צמחוני.
טקסטיל: צעיפים וצעיפי צמר (Pashmina, Angora)
שמן אשוח (Cedar oil) – ריח יער עז, לרוגע.
תכשיטים אתניים מקומיים.
ציורים טיבטיים.
כלי עץ מגולפים ביד, שטיחים קלים בעבודת יד.
מומלץ מאוד להוריד את המדריך לנוסע להודו שהכנתי עבורכם.