הסיפור האישי של דניאל הנהג שלנו

הסיפור האישי של דניאל הנהג שלנו 


סיפורו של ילד מסאי שהפך להיות נוצרי, משכיל ועירוני וסיפורו של שבט 


 

בדניאל התאהבנו בשניה הראשונה שפגשנו אותו. איש גדול מימדים, צחוק רועם, מלא שובבות ושמחת חיים. 

 

דניאל הינו בן שבט המסאי. במהלך הנסיעות בספארי שאלנו הרבה שאלות על חייו ולמדנו דרכו על מנהגי השבט ועל החיים בכפר המסאי.

לימודים בשבט

דניאל הוא אחד מ 71 ילדים שנולדו לאביו שהיה נשוי ל 10 נשים. כל כפר שייך לגבר אחד, לנשיו ולילדיו. 

לאביו של דניאל היה חבר מסיונר שהסתובב בכפרי המסאי וניסה לנצר את הילדים. החבר ביקש מהאבא את אחד הילדים והבטיח לדאוג ולשלוח את הילד לבית ספר, שם ירכוש השכלה, בתנאי שיתנצר. האבא לא הסכים. 

 

כעונש על "גניבת" חלב, החליט האב לשלוח את דניאל הילד עם המסיונר אל העיר. וכך, דניאל בן השבע, נאלץ לעזוב את הכפר, את אימו ואת 70 אחיו ולעבור לפנימיה בעיר הגדולה ארושה 

 

החוויה היתה מפחידה, דניאל הגיע אל העיר כשהוא לבוש בסחבות, לא מכיר את מנהגי העיר, לא יודע לאכול ליד שולחן, לא שולט בשפה. תוך זמן קצר השתלב בחברתם של הילדים והפך להיות מקובל מאד. 

 

לאחר כשלוש שנים, קבל אישור לחזור ולבקר את בני משפחתו. הוא יצא לכיוון הכפר שלו שהיה מרוחק כ 100 ק"מ מארושה, רוב הדרך ברגל. כשהגיע ל"כפר" גילה שאין כפר. בני המסאי נהגו לנדוד בעקבות הגשם לצורך מזון לפרות. 

 

דניאל בן ה 10 חזר לפנימיה, וחשב שלעולם לא יפגוש את בני משפחתו.

שבט המסאי

כעבור מספר שנים הגיע אחד מאחיו אל הפנימיה כדי לקחת את דניאל לביקור בכפר שהעתיק  את מקומו. 

 

כשהגיע אל הכפר, הודיע לו אביו שעליו לעבור את תהליך ההתבגרות שאותו עובר על ילד מסאי. התהליך כולל הכשרה לגניבת פרות, אנשי המסאי מאמינים שכל הפרות בעולם הם שלהם, גבר מסאי אמור להחזיר לעצמו את הפרות שלו שמשוטטות בעולם. התהליך כולל גם את טקס ברית המילה וטקס הצלפות שבו על הילדים המתבגרים לקבל באהבה את הכאב ולא לפצות פה. 

 

רק לאחר שעבר את כל שלבי ההתבגרות הורשה דניאל לחזור לבית הספר להמשך הלימודים. לאחר שסיים את בית הספר התיכון החליט דניאל להשאר בעיר, למד נהיגה והכשרה כמדריך טיולים. בעיר הכיר אישה והתאהב בה. כשהיגיע הביתה לבקש את ברכתו של אביו לנישואים עם האישה שאהב, הבהיר לו אביו שהוא כבר בחר עבורו אישה משבט שכן. 

 

דניאל נאלץ להפרד מאהובת ליבו ולשאת את האישה שיועדה לו. כיום גרים דניאל, אשתו ושלושת ילדיו בעיר ארושה. ילדיו גדלים עם אייפון, טלויזיה ועם מנעמי העולם המודרני. כשמגיעים הילדים לכפר המסאי לבקר את המשפחה, מביא איתו דניאל ארגזי אוכל ומיים מינרלים לילדים שאינם מורגלים בחיי הכפר. 

נשות המסאי

אישתו של דניאל, היא אישה מסאית שכמו כל אישה בשבט עברה גם היא ברית מילה.  

דניאל רואה בכך הפרה בוטה של זכויות האישה. "את ילדי אני מגדל אחרת, הם יבחרו את בני זוגם על פי הלב, אני לא אקבע עבורם, בנותי יגדלו להיות נשים חופשיות, לא אתן לאף אחד להשפיע עלי, ולא אמול אותן"  

 

כל זה, הוא חלק קטן ביותר מהסיפורים המרתקים של דניאל, הנהג הנפלא שלנו. 

סיפורים אישיים השופכים אור על הקהילה המסאית באפריקה מול הקידמה. 

כיתת לימוד בשבט
סיור מודרך