אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. המשך גלישתך באתר תהווה אישור והסכמה לכך
האוכל בגואטמלה תמיד הפתיע אותנו, כשחשבנו שאנחנו מכירים ממש טוב את המנות הגואטמליות, נחשפנו לעוד ועוד סוגי מאכלים, והיה טעים ומפנק.
האוכל משלב אוכל מסורתי שעבר במשפחה דורות רבים משולב עם ההשפעות הספרדיות שהגיעו לאיזור. האוכל בדיוק כמו גואטמלה, עשיר בצבעים, ריחות וטעמים על אף שהמרכיבים פשוטים וחוזרים על עצמם.
המרכיבים המרכזיים של האוכל הם תירס, שעועית, אבוקדו, עגבניות, בננות ירוקות ותבלינים מקומיים. כמעט כל ארוחה כוללת טורטיות חמות ורוטבי סלסה טריים וחריפים.
ריכזתי כאן את המאכלים שפגשנו בתפריטי המסעדות בגואטמלה. לא את הכל אכלנו, אבל בהחלט התנסינו בהרבה.
מאז שחזרנו מגואטמלה, גם אצלנו בבית מכינים אוכל גואטמלי לפעמים ונזכרים כמה היה טעים ונעים בגואטמלה.
לפני הכל כדאי להכיר את ה- Frijoles. מחית שעועית שחורה שהולכת כמעט עם כל דבר. וזה טעים.....
לצד הפריחולס, מככבים סלסה אדומה, סלט טרי של עגבניות וגואקמולי במנות רבות.
Guacamole - ממרח אבוקדו עם מיץ ליים, בצל, עגבנייה וכוסברה. בגואטמלה הוא לרוב פחות חריף מהגרסה המקסיקנית.
Chirmol (Chirmol de Tomate) - סלסה מקומית על בסיס עגבניות קלויות, בצל, כוסברה וליים.
Pico de Gallo - סלט טרי של עגבניות, בצל, כוסברה ופלפל חריף.
Pepián - תבשיל עשיר וסמיך,מבוסס על עוף, בקר או חזיר, ברוטב עגבניות, זרעי שומשום, זרעי דלעת ופלפלים חריפים.
Kak’ik - מרק הודו מסורתי, חריף ואדום, מתובל בכוסברה.
Jocon de Pollo - תבשיל עוף ברוטב ירוק המבוסס על עגבניות ירוקות, כוסברה, בצל ירוק ופלפלים.
Hilachas - בשר בקר מרוסק בבישול ארוך ברוטב עגבניות וירקות, מוגש עם אורז ואבוקדו.
Subanik - תבשיל עתיק ממוצא מאיה, של בשר או עוף מאודים בעלי בננה עם רוטב אדום וחריף.
Tacos Guatemaltecos - טורטיות תירס מטוגנות וממולאות בבשר מרוסק או ירקות, מוגשות עם כרוב, רוטב עגבניות וגבינה.
Tostadas - טורטיות פריכות ממולאות בשעועית שחורה, רוטב עגבניות, גואקמולי וגבינה מגוררת.
Chuchitos - סוג של טורטיות ממולאים בבשר ומוגשות עם רוטב עגבניות וגבינה מעל.
Enchiladas Guatemaltecas - טורטיות פתוחות עם שכבות של בשר טחון, ירקות, ביצה קשה, גבינה ופטרוזיליה.
Empanadas de Frijoles - כיסוני בצק מטוגנים ממולאים במחית שעועית שחורה
Elotes Locos - תירס על מקל מצופה במיונז, קטשופ, חרדל וגבינה – נשנוש רחוב פופולרי בעיקר במכסיקו אך ניתן למצוא גם בגואטמלה.
Pupusas - טורטיות תירס עבות ממולאות בגבינה, שעועית או ירקות, מוגשות לעיתים עם כרוב מוחמץ
Frijoles Negros Volteados - שעועית שחורה מרוסקת ומטוגנת עד למרקם חלק וקרמי, נפוצה בארוחות בוקר ובמנות רבות.
Sopa de Frijoles - מרק שעועית שחורה סמיך ומשביע, מתובל בעשבי תיבול מקומיים.
Frijoles Colorados - תבשיל שעועית אדומה עם עגבניות, בצל ותבלינים.
Casamiento (Arroz con Frijoles) - אורז מבושל עם שעועית שחורה, מאכל פשוט וטעים שמוגש כמעט בכל בית.
Empanadas de Frijoles Dulces - מאפה מתוק ממולא בשעועית שחורה ממותקת, נאכל בעיקר בתקופות חג.
Tortillas de Maíz - טורטיות תירס טריות הנאפות על מחבת, מוגשות כמעט בכל ארוחה.
Arroz Blanco - אורז לבן, לעיתים מתובל בשום ובירקות.
Plátanos Fritos - בננות מטוגנות (פלאטנוס), מתוקות ומזוגגות, נלוות כמעט לכל ארוחה.
Queso Fresco - גבינה לבנה רכה ומלוחה מעט, בדכ מפוררת מעל מאכלים חמים.